Skip to main content

الیاف پروتئینی نوع خاصی از توده پروتئینی هستند که عموما از پروتئین­های کروی به­‌دست می­‌آیند. این توده­‌ها طولی حدود 1 میکرومتر و قطری بین 1 تا 10 نانومتر دارند، بدین­‌ترتیب بسیار ناهمسانگرد هستند. این نوع ساختار رشته­ای می­‌توانند کاربردهای متعددی در صنایع غذایی داشته باشند. زیرا با افزودن آنها به فرآورده­های غذایی، ضمن افزایش محتوای پروتئین محصول نهایی، خواص فیزیکی مختلفی نظیر ویسکوزیته، رفتار جریان و ژله­‌ای شدن را می­توان بهبود بخشید. بنابراین، الیاف پروتئینی را می­توان برای بهبود بافت محصولات غذایی با پروتئین زیاد (بیش از 10%) استفاده کرد. استفاده از این فرمولاسیون­های غذایی با محتوای پروتئینی زیاد سریعا باعث ایجاد احساس سیری می­شود و بنابراین استفاده از آنها در رژیم­های لاغری بسیار موثر بوده و باعث کاهش وزن مصرف­کننده می­شود. همچنین برای تهیه محصولات غذایی مخصوص سالمندان و ورزشکاران که نیاز به پروتئین زیاد در رژیم­ غذایی خود به­ منظور تقویت باقت عضلانی دارند، بسیار موثر است. ضمن اینکه از منابع پروتئین بدست آمده از پسماندها نیز می­توان استفاده مطلوب کرد و مشکلات ناشی از سوء تغذیه پروتئینی را نیز برطرف نمود.

Leave a Reply

Close Menu

  • 35
  • 304
  • 1,071
  • 4,033
  • 12,658