الیاف پروتئینی نوع خاصی از توده پروتئینی هستند که عموما از پروتئینهای کروی بهدست میآیند. این تودهها طولی حدود ۱ میکرومتر و قطری بین ۱ تا ۱۰ نانومتر دارند، بدینترتیب بسیار ناهمسانگرد هستند. این نوع ساختار رشتهای میتوانند کاربردهای متعددی در صنایع غذایی داشته باشند. زیرا با افزودن آنها به فرآوردههای غذایی، ضمن افزایش محتوای پروتئین محصول نهایی، خواص فیزیکی مختلفی نظیر ویسکوزیته، رفتار جریان و ژلهای شدن را میتوان بهبود بخشید. بنابراین، الیاف پروتئینی را میتوان برای بهبود بافت محصولات غذایی با پروتئین زیاد (بیش از ۱۰%) استفاده کرد. استفاده از این فرمولاسیونهای غذایی با محتوای پروتئینی زیاد سریعا باعث ایجاد احساس سیری میشود و بنابراین استفاده از آنها در رژیمهای لاغری بسیار موثر بوده و باعث کاهش وزن مصرفکننده میشود. همچنین برای تهیه محصولات غذایی مخصوص سالمندان و ورزشکاران که نیاز به پروتئین زیاد در رژیم غذایی خود به منظور تقویت باقت عضلانی دارند، بسیار موثر است. ضمن اینکه از منابع پروتئین بدست آمده از پسماندها نیز میتوان استفاده مطلوب کرد و مشکلات ناشی از سوء تغذیه پروتئینی را نیز برطرف نمود.