برگزاری رویداد کاهش ضایعات کشاورزی

رویداد کارآفرینی و فناوریهای نوین کاهش ضایعات محصولات کشاورزی و غذایی با رویکرد نان و سبزی و صیفی، با حضور سیدداود میررحیمی، رئیس مرکز آموزش عالی امام خمینی (ره) کرج، داوران و ارائه دهندگان ایده و طرحهای نوآورانه و تعدادی از اعضای هیئت علمی و مدیران مرکز، به مدت دو روز در مرکز آموزش عالی امام خمینی برگزار شد.
در این رویداد دکتر سمیه رفیعی، سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، دکتر غلامرضا گل محمدی، معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، دکتر محمد تقی امانپور، از موسسان و عضو شورای مرکزی جهاد سازندگی و کانون جهادگران کشاورزی و فارغالتحصیل دانشگاه ام آی تی، دکتر ثریا نوید، مشاور وزیر در امور جوانان و نخبگان جهاد کشاورزی، و مهندس نبیالله نوری نسب، عضو محترم هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی البرز، و همچنین صاحبان ایده سخنرانی کردند.
آقای دکتر میررحیمی در مراسم افتتاحیه این رویداد گفت: “از سال ۱۴۰۰ تاکنون، این پنجمین رویدادی است که مرکز امام خمینی با همکاری شرکتهای دانشبنیان و فناور و صاحبان ایده برگزار کرده است.” وی افزود که “برگزاری این رویداد یک گام کوچک در مسیر دانشبنیانی شدن بخش کشاورزی است و این قدمهای کوچک موجب اتفاقات موثری در این بخش خواهد شد.” دکتر میررحیمی هدف از برگزاری این رویدادها را “معرفی افراد خلاق، نوآور و ایدهپرداز به بخش کشاورزی، صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری و سرمایهگذاران و در نهایت تجاریسازی این ایدهها” عنوان کرد.
وی خاطرنشان کرد که “دبیرخانه و کمیته برنامهریزی این رویداد از تیرماه سال جاری آغاز به کار کرده و در راستای این رویداد، شش کارگاه آموزشی، سه جلسه چالش معکوس، چهار نشست تخصصی، دو دوره آموزشی تحت عنوان پیشرویداد و ۱۰ جلسه کمیتهبرنامهریزی برگزار شده است.”
در میان ۱۶۰ طرح و ایده که به دبیرخانه رویداد ارسال شد، ۴۵ طرح برگزیده برای ارائه دعوت شدند که در نهایت با حضور و ارائه ۳۵ طرح از آنها، رویداد برگزار شد.
این رویداد با داوری و اهدای گواهی حضور به شرکتکنندگان، دیپلم افتخار به ده نفر و سه تندیس افتخار به پایان رسید.
در این رویداد به فناوریهای نوین در حوزهها و بخشهای تولید، برداشت و حمل و نقل محصولات کشاورزی و غذایی، نگهداری، انبارداری و افزایش ماندگاری، بستهبندی و فرآوری، ترویج و آموزش کشاورزی با بهکارگیری فناوریهای نوین آموزشی (متاورس و …)، کاربرد هوش مصنوعی/ اینترنت اشیاء و …، سنجش و پایش میزان ضایعات، تولید محصولات جدید (با ارزش افزوده بالا)، زیستفناوری و ژنتیکی و نان و شیرینی و پسماندها و محیط زیست توجه شده است.
مسابقه دانشآموزی مرتبط با رویداد کارآفرینی و فناوریهای نوین کاهش ضایعات محصولات کشاورزی و غذایی، با رویکرد نان، سبزی و صیفی نیز در کنار مسابقه اصلی برگزار شد که هدف اصلی آن ترویج ایدهپردازی در حوزه ضایعات کشاورزی و فرهنگسازی و جلب توجه جامعه نسبت به مدیریت ضایعات کشاورزی بود. ایدههای دانشآموزی رویداد کاهش ضایعات کشاورزی در بخشی جداگانه ارزیابی شد.
تیمی از اداره کل توسعه کارآفرینی و اشتغال جهاد دانشگاهی نیز در این رویداد حضور داشت و مهندس مهدی علیاری، مدیر اداره ترویج و توسعه کارآفرینی، با تنی چند از دستاندرکاران این رویداد به گفتگو پرداخت. همچنین پارک علم و فناوری استان البرز وابسته به جهاد دانشگاهی نیز از این رویداد حمایت معنوی داشت.
در پایان مراسم، دکتر مختاری، بنیانگذار باشگاه نوآفرینی توسکانو و دبیر اجرایی رویداد، از همه دستگاهها و سازمانهای ملی و استانی برای حمایت مادی و معنوی این رویداد تشکر کرد.