یک فنجان گفت و گو؛ روایتی از پنج دوره کافه کارآفرینی در ساری

در دل شلوغی‌های زندگی شهری، همه‌ٔ ما گاهی به جایی نیاز داریم برای نشستن، گفت‌وگو کردن، الهام گرفتن و به اشتراک گذاشتن ایده‌ها؛ بی‌فشار رسمی‌بودن، بی‌تشریفات.
«کافه کارآفرینی» دقیقاً با همین نگاه شکل گرفت؛ جایی برای دیدار آدم‌هایی که یا رؤیاهایشان را به عمل نزدیک کرده‌اند، یا در جست‌وجوی جرقه‌ای برای شروع هستند.

تا امروز پنج نشست از این مجموعه در شهر ساری برگزار شده است. این رویداد با الهام از تجربه‌ٔ جهانی کافه‌های کارآفرینی که نخستین‌ بار در هند آغاز شد و حالا در بسیاری از کشورهای دنیا با اقتباس‌های بومی برگزار می‌شود، توانسته در فضایی گرم، صمیمی و در عین حال هدفمند، شبکه‌ای زنده از کارآفرینان و صاحبان ایده در مازندران شکل دهد.

ایده این نشست‌ها با همراهی و مدیریت دکتر مختاری، بنیان‌گذار باشگاه نوآفرینی توسکانو، آغاز شد و به‌صورت ماهانه در کافه‌های مختلف شهر ساری برگزار می‌شود؛ جایی که آدم‌ها نه فقط برای شنیدن، بلکه برای گفتن، فکر کردن، خندیدن و ساختن دور هم جمع می‌شوند.

 پنج نشست، پنج تجربه:

نشست اول | ۱۱ دی ۱۴۰۳ – کافه گیلاکو

اولین دورهمی کافه کارآفرینی با حضور حدود ده نفر در کافه گیلاکو برگزار شد. از همان روز اول، اعضای انجمن مهرورزان زمین پاک ساری یکی از همراهان و حامیان اصلی ما بودند. فضای جلسه صمیمی بود و گفتگوها حول دغدغه‌های زیست‌محیطی و نقش کارآفرینی در حل آن‌ها شکل گرفت.

نشست دوم | ۳ بهمن ۱۴۰۳ – شهرکتاب ساری

در دومین نشست میزبان آقای دکتر سعیدرضا اصغری، مدرس و مشاور حوزه گردشگری بودیم. گفتگوهای این جلسه، حول تجربه‌های شخصی، چالش‌های مسیر و فرصت‌های بومی در حوزه گردشگری و کسب‌وکارهای محلی شکل گرفت و بسیار الهام‌بخش بود.

نشست سوم | ۲۱ اسفند ۱۴۰۳ – کافه گیلاکو

در سومین نشست، مهمانانی ویژه از استان گلستان داشتیم: آقای یحیی بارچیان (عمو یحیی) و مهندس مجید زمانی، دو فعال برجسته در حوزه گردشگری کشاورزی. این جلسه زمینه‌ساز تبادل تجربه‌ها و ایده‌های بین‌استانی شد و یکی از پرمحتواترین نشست‌ها تا آن زمان بود.

نشست چهارم | ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ – کافه جزیره

اولین جلسه سال ۱۴۰۴ با حضور جمعی از بانوان هنرمند و کارآفرین برگزار شد. آقای دکتر اسدی از مرکز رشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری نیز مهمان این نشست بودند و نکات ارزنده‌ای درباره نقش نهادهای علمی در حمایت از استارتاپ‌ها بیان کردند.

نشست پنجم | ۶ خرداد ۱۴۰۴ – کافه خان

آخرین نشست برگزارشده یکی از پربارترین و پرشورترین جلسات ما بود. دکتر جمشیدی، استاد دانشگاه کشاورزی ساری و فعال حوزه کارآفرینی، به همراه مهندس عارف آهنگر (بنیان‌گذار «نوج»، کودکستان و کانون بازی و طبیعت) و خانم نیایش مظفری، کارآفرین جوانی که طرحش به‌تازگی در مرکز رشد ساری پذیرفته شده، از مهمانان این جلسه بودند.

و البته در کنار مهمانان ویژه‌ای که هر بار به دعوت باشگاه توسکانو در جلسات حضور داشتند، چهره‌های آشنای دیگری هم در همه نشست‌ها همراه ما بودند؛ آدم‌هایی که ایده گرفتند، ایده دادند، حمایت کردند و حمایت شدند.

«کافه کارآفرینی» ادامه خواهد داشت. چون ما باور داریم گفت‌وگو، نقطه‌ٔ آغاز هر تغییری‌ست. و چه جایی بهتر از یک کافه برای شروع آن تغییر؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *